0 items
Inloggen
0

Aarding

Bliksemafleider
Een aarding valt te vergelijken met een bliksemafleider. Zwembaden die gebruik maken van zoutelectrolyse moeten steeds voorzien zijn van een aarding. Water met zout geleidt elektriciteit een stuk beter dan water zonder zout. Een aarding stuurt deze ongewenst hoge ladingen elektriciteit weg. Zwembaden die gebruik maken van zoutelectrolyse en niet van een aarding, creëren valse elektrische signalen. Die signalen kunnen de metingen van zwembadapparaten in de war sturen.

Veiligheid
Elk elektrisch toestel dat gebruikt wordt voor zwembaden is voorzien van de nodige veiligheden. Door de betere geleiding van het zoutwater en door meer rondzwervende elektrische signalen is een extra veiligheid geen overbodige luxe.

Twee manieren
De aarding kan op 2 manieren gebeuren. Ofwel met onze aardingspin die op de leiding wordt aangesloten, ofwel via de ladder. Elke ladder is voorzien van een potje met een aardingspin. Deze ladderaarding wordt aangesloten op de lange elektrische lus die onder de meeste huizen ligt. De lange lus staat in contact met de grond en het grondwater om elektriciteit naar de grond te geleiden. Bij huizen die niet over zo'n lange lus beschikken, wordt de aarding op lange piketten aangesloten die dan tot diep in de grond worden geslagen.