Wij maken uw winterzeil op maat en maken uw zwembad winterklaar in de regio Vl. Brabant, Limburg en Antwerpen.
0 items
Inloggen
0

Herroepingsrecht

Voor online bestellingen (en dus niet voor winkelaankopen) heeft de koper gedurende een zichttermijn van 14 dagen een herroepingrecht waarbij hij de mogelijkheid heeft om zonder enige verplichting zijnerzijds, anders dan tegen vergoeding van de rechtstreekse kosten van terugzending, de ontvangen goederen te retourneren. De klant moet op ondubbelzinnige manier binnen de 14 dagen na aankoop, duidelijk maken hij/zij het herroepingsrecht wil inroepen.

Tijdens de zichttermijn, mag de koper het product in principe niet gebruiken. Hij heeft echter wel het recht om de goederen die hij gekocht heeft te testen en te inspecteren voor zover dit noodzakelijk is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen na te gaan. Dit betekent in de praktijk dat de koper het product mag hanteren en inspecteren op dezelfde manier als hij dat ook in een gewone winkel zou doen.

Als het testen van de goederen door de consument verder is gegaan dan wat nodig was om hun aard, kenmerken en werking vast te stellen (dus als er meer getest is dan men normalerwijze in een winkel zou doen), dan verliest de consument zijn herroepingsrecht niet maar zal hij de handelaar moeten vergoeden voor de waardevermindering die is ontstaan en die, onder voorbehoud van bewijs van meer beduidende waardevermindering, minstens wordt begroot op 40% van de nieuwwaarde.

Goederen dienen geretourneerd te worden naar het - door de handelaar opgegeven adres - op kosten van de consument.

De koper beschikt niet over het recht om van de aankoop af te zien in geval van op maat gemaakte artikelen zoals bubbelzeilen, winterzeilen, liners, automatische zwembadafdekkingen, etc. In geval van herroepingsrecht gebeurt de terugbetaling op dezelfde manier als de betaling werd uitgevoerd.

Gebruik maken van het herroepingsrecht?
Hiervoor gebruikt u het formulier op deze pagina.