Zelf uw zwembad bouwen met professionele begeleiding kan u nergens beter dan bij Zwembad.eu! Mail info@zwembad.eu voor een afspraak in één van onze winkels.
0 items
Inloggen
0

Ledverlichting

De productie van halogeen- en gloeilampen neemt langzaam af en zal in de toekomst volledig uitdoven. Ondertussen is de verkoop van ledverlichting (light emitting diode) aan een enorme opmars bezig. En dat is niet verrassend. De voordelen zijn aanzienlijk.Lager verbruik
De investering in ledverlichting is snel terugverdiend. Het energieverbruik ligt veel lager dan dat van halogeen- of gloeilampen. En dat zonder lichtverlies. Sterker nog. Een ledlamp levert in verhouding minstens dubbel zoveel licht. De elektriciteitskabel kan daarom een stuk dunner en goedkoper zijn.

Langere levensduur
Ledlampen staan garant voor 50.000 tot 100.000 branduren. In het slechtste geval zijn dat 3650 branduren per jaar als de verlichting dagelijks 10 uren brandt. Dat komt neer op een levensverwachting van 10 jaar. Bij de vervanging van een bulblamp is het mogelijk dat de behuizing barst. Als de bulblamp wordt vervangen door de nieuwe generatie ledlampen (platte leds/powerled) kan dat niet gebeuren. In combinatie met de levensverwachting beperkt dat de onderhoudsbeurten tot een minimum.

Groter kleurenspectrum
Dankzij het RGB-kleursysteem (de primaire kleuren Rood, Groen en Blauw) is een grote variatie aan kleuren mogelijk, inclusief wit. Er is ook ledverlichting met uitsluitend witte leds. Deze ledlampen geven een helder wit licht met een warme gloed. De eenheid van lichtstroom is lumen (lm). Hoe meer lumen, hoe sterker de lamp.