0 items
Inloggen
0

Zelf EPDM zwembadverwarming installeren of herstellen

Wat moet ik doen om de defecte collector los te krijgen van de epdm-buisjes en de nieuwe er op vast te maken aan de EPDM zonnepanelen ?

Snij het rubber los met een stanleymes. Het rubber zal een paar centimer korter worden maar door de rekbaarheid zal daar uiteindelijk weinig van te zien zijn. U kan ook een per een aan de kanaaltjes trekken zodat ze loskomen.

Naar het schijnt dien ik de collector met slangetjes in benzine te laten weken. Klopt dit? Geen lijm gebruiken op de EPDM zonnepanelen ?

Dat klopt. Laat het uiteinde van de rubberen mat (zo'n 5 - 10 cm) zo'n 5 tot 10 minuten weken in benzine of terpentijn. Het rubber zal zwellen waardoor de collector er eenvoudig kan worden in geplaatst. Bij het drogen zal het rubber tot zijn oorspronkelijke volume krimpen. Er komt geen lijm aan te pas.

Ik heb een klein gaatje in de EPDM zonneverwarming. Moet ik een hele mat vervangen?

Een klein gaatje kan gerepareerd worden door het rubberen kanaaltje ter hoogte van het gat doormidden te snijden. Daarin kan een reparatienippel geplaatst worden om het lek te overbruggen. De hele rubberen band van collector tot collector te vervangen is natuurlijk een duurzamere oplossing.

Hoe maak ik zelf mijn EPDM zwembadverwarming ??

1. Snij de rubberen matten af op de gewenste lengte
2. Laat het uiteinde van de rubberen mat zo'n 5 tot 10 minuten in benzine of terpentijn weken
3. Schuif de collectoren in de rubberen mat en laat drogen
4. Volg de instructies op deze pagina

Hoe maak ik EPDM aan mijn dak vast?

Bekijk de mogelijkheden op deze pagina