Goederen afhalen kan op afspraak tijdens aangepaste openingsuren in onze winkels
0 items
Inloggen
0

Ladder zwembad

Het is belangrijk dat u veilig in en uit het water geraakt. Een zwembadtrap of -ladder wordt vervaardigd uit roestvrij staal (RVS) of kunststof en is meestal voorzien van een antisliplaag. Hieronder krijgt u meer uitleg over de verschillende mogelijke ladders.

Ladder voor inbouwzwembaden

Een zwembadtrap voor inbouwzwembaden wordt op de rand van het zwembad verankerd in beton en hangt zo in het water. De poten die in het water tegen de muur hangen zijn voorzien van rubbere doppen om de liner te beschermen. Deze ladders moeten verwijderd worden bij het gebruik van een afdekking voor het zwembad. Om deze ladder makkelijk te verwijderen kan ze ge´nstalleerd worden in een normale extra bevestiging of in een kantelbare extra bevestiging. Een duurdere en minder praktische mogelijkheid is om een ladderuitsnijding te voorzien in de afdekking.


Ladder voor inbouw uit 2 delen
Een zwembadtrap voor ingebouwde zwembaden kan ook bestaan uit 2 delen. Voor zwembaden die gebruik maken van een afdekking is deze ladder de ideale oplossing. Er moet geen ladderuitsnijding in de afdekking worden voorzien en de ladder hoeft niet verwijderd of gekanteld te worden om de afdekking te sluiten. Het bovenste deel van de ladder wordt in de boordstenen verankerd. Het onderste deel wordt onder het water tegen de muur gemonteerd.


Ladder voor opbouw
Zwembadtrappen voor opbouwzwembaden zijn gemaakt van lichte en stevige materialen om de verplaatsing te vergemakkelijken. Kunststof of roestvrij staal zoals inox zijn de meest gebruikte materialen. Naast de gewone ladders voor opbouwzwembaden, bestaan er nu ook veiligheidsladders. Bij veiligheidsladders zijn de voorste treden verwijderbaar. Zo kan u de toegang tot het zwembad beperken voor kinderen en huisdieren. Ook deze ladders zijn meestal voorzien van een antisliplaag.


Ladder voor half ingegraven zwembaden
Zwembadtrappen voor half ingegraven zwembaden zijn net zoals alle andere ladders gemaakt van kunststof of roestvrij staal. Deze ladders steunen op de bodem en op de rand van het zwembad. Het aantal treden van de voor- en achterkant verschilt omdat het niveau van de bodem van het zwembad verschilt met het niveau van de tuin.