Wij maken uw winterzeil op maat en maken uw zwembad winterklaar in de regio Vl. Brabant, Limburg en Antwerpen.
0 items
Inloggen
0

Zoutelectrolysetoestellen voor inbouwzwembaden

Diverse zoutelectrolysetoestellen voor alle soorten inbouwzwembaden.

Soorten zoutelectrolyse toestellen

Een zoutelectrolysetoestel zet zout om naar chloor. De manier waarop en in welke mate dat gebeurt, verschilt van toestel tot toestel. Zo zijn er toestellen waarbij het water nog steeds handmatig moet gecontroleerd worden en toestellen die alles volledig automatisch regelen.

Geen controle

Toestellen zonder Redoxcontrole maken chloor aan zodra de filterpomp start. Dit aanmaakproces stopt pas wanneer de filterpomp weer stopt. Belangrijk hierbij is dat u het chloorgehalte van het water handmatig moet controleren.wanneer de filterpomp weer stopt. U moet het chloorgehalte van het water handmatig controleren. Het chloorgehalte verhogen of verlagen kan enkel door de filterpomp meer of minder te laten draaien. Sommige van deze toestellen kunnen worden uitgebreid met een Redoxcontroller. Andere toestellen hebben die optie niet. Ook de pH graad moet apart geregeld worden. 

Inclusief Redoxcontrole

Zoutelectrolysetoestellen inclusief Redoxcontrole regelen het chloorgehalte volledig zelf. Bij deze toestellen kan u uw zwembadpomp laten draaien zonder rekening te houden met een te hoog of te laag chloorgehalte. De Redoxcontroller houdt het chloorgehalte op peil. De pH moet wel nog apart geregeld worden.

Zoutelectrolyse met pH-controle, zonder Redoxcontrole 

Deze toestellen houden de pH volledig automatisch op peil maar het chloorgehalte niet. Zodra de filterpomp aan slaat, zet dit toestel zout om naar chloor. Pas wanneer de filterpomp stopt, stopt ook de productie van chloor. U moet het chloorgehalte dus handmatig controleren. Het chloorgehalte verhogen of verlagen kan enkel door de filterpomp meer of minder te laten draaien.

Met Redox en pH-controle
Zoutelectrolysetoestellen met Redox- en pH-controle zijn geautomatiseerd in alle opzichten. Ze houden het chloorgehalte op peil en regelen de pH volledig automatisch.

Uitbreidbaar
Bekijk zeker de specificatietabel bij elk product. Sommige toestellen kunnen nog worden uitgebreid met een Redoxcontroller. Andere toestellen dan weer niet. Het is steeds mogelijk om de pH met een externe controller automatisch te regelen.