Zelf uw zwembad bouwen met professionele begeleiding kan u nergens beter dan bij Zwembad.eu! Mail info@zwembad.eu voor een afspraak in één van onze winkels.
0 items
Inloggen
0

Warmtepomp zwembad voor alle types zwembaden

Hulp nodig bij het maken van uw keuze of benieuwd naar het verbruik van een warmtepomp? Gebruik de online adviesfunctie! Open de adviseur

TIP: Heeft u problemen met uw warmtepomp?
Met onze online warmtepomp troubleshooter kunt u snel en eenvoudig inzage krijgen in het probleem en de oplossing!

Hoe en welke warmtepomp kiezen voor mijn zwembad

Als u de inhoud van uw zwembad deelt door 4, weet u hoeveel kW u minimum nodig hebt. Voor ingebouwde zwembaden is dat een goede richtlijn. Opbouwzwembaden verliezen meer warmte. Daarom tellen we bij bovengrondse zwembaden 2 tot 3 kW extra bij die uitkomst. Het kan nooit kwaad om een zwaardere warmtepomp te kiezen. Hoe meer kW, hoe hoger het rendement. Een sterkere warmtepomp zal iets meer elektriciteit verbruiken maar moet minder lang draaien om de gewenste watertemperatuur te bereiken.

Zwemseizoen
Een andere factor waar u rekening mee moet houden is het gewenste zwemseizoen. Sommige warmtepompen werken tot een buitentemperatuur van 8°C. Voor de zomerzwemmers volstaat die zwembadverwarming. Winterzwemmers kiezen best voor een warmtepomp die werkt tot een buitentemperatuur van -10°C.

Werking zwembad warmtepomp


Deze ecologische zwembadverwarming is tot 6 keer efficiënter dan de traditionele elektrische verwarmingssystemen. De warmtepomp staat in verbinding met de filterpomp. Voor een correcte werking van dit soort zwembadverwarming heeft de filterpomp een minimum vermogen nodig van 0,55kW (0,75 pk). Met een filterpomp van een lager vermogen bestaat namelijk de kans dat de waterdoorstroming onvoldoende is waardoor de warmtepomp het 'low flow'-alarm aangeeft. Uit elke warmtepomp loopt condens. Dat is volkomen normaal.

Onderhoud zwembad warmtepomp


Een warmtepomp is bestand tegen regen en moet niet onder een afdak worden geplaatst. Deze zwembadverwarming dient op gepaste wijze winterklaar te worden gemaakt. Dat wil zeggen dat het water uit de warmtepomp moet worden verwijderd zodat de leidingen niet stuk vriezen in de winter.

Installatie warmtepomp zwembad


Wij helpen u graag verder bij de installatie van uw zwembadverwarming. Contacteer ons of kom langs in onze winkels voor meer informatie of voor de nodige hulpstukken voor een vlotte installatie van uw warmtepomp.

Informatie


Verfijn selectie

Toon alles ...
Sluiten [x]

Zwembad winkels

Contacteer ons voor meer informatie of kom langs in onze winkels. We houden in elke winkel een redelijke voorraad zwembad warmtepompen aan.

Zwembad warmtepomp zelf installeren ?

Bekijk onze instructievideo!

Banner sidebar